La vie est belle !

JusJoJan — The Great Guimauve Experiment, part 2

This post is part of Linda G Hill's "JusJoJan" ! Click and join!

This post is part of Linda G Hill’s “JusJoJan” ! Click and join!

Just Jot It January! http://lindaghill.com/2015/01/01/just-jot-it-january-pingback-post-and-rules/ Do it now!

 

Wellll…the results are in.  My voting group included myself and my husband, my French class, and two of my other friends. Here are the numbers. Y’all can do the ‘rithmetic.

Guimauve “A” = 4 votes (the recipe without egg whites)

Guimauve “B” = 2 votes (the recipe with egg whites)

Guimauve “C” = 4 votes (the “gourmet” ones from Whole Foods)

So, I guess that means that my first attempt at guimauve cookery has yielded results equal to the guys who have a contract with a major Natural Grocery Chain and who get to charge $5 for a small box of a dozen or so marshmallows. I’d say that’s not too shabby. I will continue with the recipe book 🙂

As an aside, everyone liked the ones that I coated with chocolate. Most of these were the “B” variety, which goes to show that chocolate makes everything better. I ended up coating them in chocolate because I found that (at least for my first attempt) the egg-white ones came out a bit too moist. Or, as my prof said, “elles sont moins sèches.” (It seems like it’s more common to use “less” in a comparative sentence in French, rather than “more” or “too” like I did there in English. I don’t know why?)

In any case, I declare that home-made marshmallows are totally possible and not too difficult if you have a bit of spare time!

à bientôt, chers lecteurs!

 

 

 

Advertisements

4 Responses to “JusJoJan — The Great Guimauve Experiment, part 2”

  1. Le Génie

    Du temps libre, du temps libre ! Je crois surtout qu’il faut avoir le calcul dans le sang comme tu nous l’as démontré dans un de tes derniers post…
    La Guimauv’arithmétic en somme :=)

    Pour répondre à ta question de français (j’y ai vu comme un appel du pied, talons hauts peut-être Haha > je viens de lire le post heeling) sur le comparatif “plus ou moins”. Je pense que l’on peut utiliser les deux mais le français aime bien être précis, alors selon le contexte, il va choisir celui qui donnera l’expression la plus exacte/fidèle de sa pensée !!
    Bref, comme on dit aussi : Qui peut le plus peut le moins !! haha

    Like

    Reply
    • jetgirlcos

      merci pour ton explication de “plus ou moins.” 🙂 J’ai dû rechercher ton expression “appel du pied” sur wordreference…haha. Avec les talons hauts…oui. Je crois que je comprends ton petit “jeu de mots.” 🙂

      Like

      Reply
  2. Le Génie

    Ici “appel du pied” avait un sens figuré (celui de demander quelque chose indirectement à quelqu’un).
    Dans un sens concret, il veut dire attirer discrètement (souvent sans qu’une troisième personne ne s’en aperçoive) l’attention d’une personne d’une façon non-verbale ! Cela peut-être par un appel du pied si les personnes sont à table, un léger coup de coude, un mouvement des sourcils etc.
    Donc, comme ton post posait une question sur la différence culturelle du comparatif : “I don’t know why?”…. Cela pouvait laisser supposer que seul un français pouvait y répondre… Et comme un de tes posts parlait de pieds chaussés de beaux et hauts talons, avec cette expression, j’ai relié ces deux idées…
    Les français aiment beaucoup parler par allusions… souvent pour montrer leur finesse d’esprit ou pour se moquer, par ironie etc….

    Like

    Reply

So, what do you think? - Qu'en pensez-vous ?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers like this: